Nadine Blaak
 

Biografie

 

Nadine Blaak (1996) is in 2003 begonnen met haar pianolessen aan muziekschool de Rinkelbom in Heerenveen bij Clara Rullmann. Na een aantal jaren heeft zij haar lessen vervolgd bij Masako Otsuka en vervolgens bij Rein Ferwerda. In 2014 is zij haar studie begonnen aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle, waar zij momenteel nog steeds les heeft bij Sepp Grotenhuis.

In de periode van 2003 tot 2014 heeft Nadine ook vioollessen gevolgd. Zij heeft les gehad van Bas Egberts, Arjen Beintema en Teke Hettinga. In 2017 heeft zij haar vioollessen voortgezet bij Annechien van Blom als bijvak aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle.

In de periode september 2016 - januari 2017 heeft Nadine klassiek piano gestudeerd aan de University of Macedonia in Thessaloniki, Griekenland. Hier heeft zij pianolessen gevolgd bij Uwe Matschke en correpetitorlessen bij Ioanna Polizoidou. Ook heeft zij als tweede violiste in het symfonieorkest en het barokensemble van het conservatorium gespeeld waarmee zij heeft opgetreden in het concertgebouw van Thessaloniki.

Gedurende de periode 2008 - 2014 heeft Nadine in het Frysk JeugdOrkest gespeeld, waar zij enkele jaren als eerste violiste heeft gespeeld. Als lid van het Frysk JeugdOrkest, dat onder leiding staat van Theo Brouwer, heeft zij concerten gegeven in Nederland, Zweden en Zwitserland, waarbij er onder andere concerten waren met Jaap van Zweden, Emmy Verheij en Simone Lamsma. Sinds 2014 valt Nadine regelmatig in als eerste of tweede violiste bij studentenorkesten. Zo is zij een vaste invaller bij Mira (Groningen), Bragi (Groningen) en Collegium Musicum (Leiden), waarmee zij niet alleen in Nederland heeft opgetreden, maar ook in Duitsland, Italië, Spanje, Frankrijk en Oostenrijk. Sinds 2014 speelt Nadine tevens in het strijkersensemble van het ArtEZ Conservatorium in Zwolle, dat onder leiding staat van Sarah Kapustin.

Sinds 2015 maakt Nadine deel uit van Trio Animando, een enthousiast klassiek trio bestaande uit Kevin Visser (klarinet), Chloë Elsenaar (viool) en Nadine Blaak (piano). Zij geven regelmatig concerten bij diverse gelegenheden. Allen zijn studenten aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Voor meer informatie: zie Bands & Ensembles.

Naast haar studie klassiek piano richt Nadine zich ook op het spelen van popmuziek. Sinds 2016 speelt zij in de coverband Las Bandidas als toetseniste en violiste. Deze enthousiaste meidenband treedt regelmatig op in café's, op dorpsfeesten, op de radio en op verjaardags- en huwelijksfeesten. De band speelt met name pop en rock 'n roll muziek uit de jaren '60 en '70. Voor meer informatie: zie Bands & Ensembles.

Sinds 2015 werkt Nadine als vaste pianiste in het verzorgingstehuis Theodora Vos de Wael in Zwolle. Hier geeft zij eenmaal per maand een klassiek concert voor de bewoners van het tehuis. Ook heeft zij hier therapeutische muzieklessen gegeven aan enkele bewoners.

Eenmaal per maand is Nadine pianiste tijdens de kerkdienst in Baptistengemeente Pniël in Heerenveen. Zij doet dit sinds 2013.

Na haar opleiding aan het conservatorium wil Nadine zich richten op samenspel: zij wil het spelen in ensembles, duo's en bands voortzetten en tevens werken als correpetitor. Bij gelegenheid wordt zij reeds gevraagd ter begeleiding van andere instrumentalisten en zangers.

Nadine geeft sinds 2012 vioollessen. Ook dit jaar is het weer mogelijk om te beginnen met het volgen van piano- of vioollessen bij haar in Groningen. Het is mogelijk om elk moment van het jaar te beginnen zonder extra te betalen. Als een les minder dan 24 uur van tevoren wordt afgezegd door de leerling, dient hij of zij de kosten van de les door te betalen. Er kan per les betaald worden, contant of per giro.

Prijzen:

Vioolles                €10 per 30 minuten

Pianoles               €15 per 30 minuten