Nadine Blaak
 

Kamermuziek

Duo fluit/piano

Janneke de Haan en Nadine Blaak vormen een duo sinds eind 2021/begin 2022. De twee ontmoetten elkaar tijdens repetities en concerten van Bigband deBasic onder leiding van Theo Brouwer, en omdat zowel Janneke als Nadine een opleiding aan het conservatorium geniet en daarnaast ook nog docent is in het voortgezet onderwijs, was er meteen een klik. Janneke en Nadine spelen een gevarieerd repertoire met muziek van alle tijden: een warme fluitsonate van Saint-Saëns tegenover de Roemeense volksdansen van Bartok en de tango's van Piazzolla - elk met een eigen karakter, van speels tot rustige cafe-muziek - Janneke en Nadine verzorgen concerten waarbij er voor iedereen mooie muziek valt te horen.


Kleintje Klassiek

Teke Hettinga en Nadine Blaak vormen een duo sinds 2022. Nadat Nadine jaren geleden vioolles heeft gehad van Teke, zijn de twee weer met elkaar in contact gekomen, met de volgende vraag in hun achterhoofd: waarom hebben we eigenlijk nooit samen gespeeld als duo met piano en viool? Sindsdien hebben Teke en Nadine een mooi programma opgebouwd waarbij het publiek nu eens in stilte geniet van werken als het Ave Maria van Piazzolla, Salut d'Amour van Elgar of het themalied van Schindler's List, dan weer tot dansen wordt opgewekt door de Russische Fantasie van Portnoff of de bekende klanken van de Frühlingssonate van Beethoven. Teke en Nadine spelen een gevarieerd programma waarin vele beroemde werken aan bod komen.


Neva ensemble

Neva ensemble (opgericht in 2021) is ontstaan als pianokwartet met als doel om het pianokwartet van Gustav Mahler ten uitvoering te brengen. Inmiddels is het kwartet uitgegroeid tot een kwintet en worden er verschillende werken van onder andere Mendelssohn, Mahler en Schumann in wisselende bezettingen gespeeld. Neva ensemble bestaat uit: Talitha van de Weg (viool), Else van der Steeg (viool), Vivian van der Steeg (altviool), Anouk Lucas (cello) en Nadine Blaak (piano).


Trio Animando

Trio Animando (2015 - 2020) is een levendig en enthousiast klassiek trio dat bestaat uit Kevin Visser (klarinet), Chloë Elsenaar (viool) en Nadine Blaak (piano). Allen zijn alumni aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Het trio heeft een uiteenlopend repertoire, variërend van originele stukken voor de bezetting van onder meer de componisten Darius Milhaud, Waldemar von Baussnern, Peter Bartók en Igor Stravinsky, tot arrangementen van onder meer de componisten Dmitri Shostakovich, Franz Lachner en Georg Friedrich Händel. Daarnaast heeft het trio enkele duostukken in het repertoire.

Het trio heeft in 2016 de publieksprijs gewonnen voor 'Beste kamermuziekensemble ArtEZ Conservatorium Zwolle'. Deze prijs bestaat uit het geven van een concert in de concertenreeks van Oud-Avereest. Het concert heeft plaatsgevonden op zondag 17 september 2017. Op 23 april 2019 heeft het trio voor het vierde jaar op rij een plaats in de finale weten te bemachtigen. Deze heeft plaatsgevonden op dinsdag 21 mei 2019. Trio Animando heeft hierbij de eerste twee delen van het trio van Paul Schoenfield ten gehore gebracht. 

Door middel van een auditie heeft het trio een masterclass gewonnen van het Van Baerle Trio. Deze masterclass hebben zij in ontvangst genomen op 14 februari 2018. Zij zijn hierbij gecoacht door Maria Milstein en Gideon den Herder.

Voor het seizoen 2018 - 2019 is Trio Animando uitgenodigd om deel te nemen aan een jong talententraject, samen met drie andere veelbelovende jonge ensembles uit heel Nederland. Hierbij konden zij deelnemen aan twee workshopdagen en kregen zij de mogelijkheid om een concert te geven in de Dorpskerk te Wilp, dat op zondag 10 maart jl. heeft plaatsgevonden. Voor dit concert vond er een bijzondere en indrukwekkende samenwerking met theaterstudent Laura van Wanrooij, met wie het trio het verhaal van Stravinsky's L'Histoire du Soldat heeft weten te vertolken.

Trio Animando heeft masterclasses gevolgd bij onder meer Maria Milstein, Sylvia van der Grinten, Adriaan Stoet, Karlien Bartels, Gideon den Herder, Oscar Ramspek, Peter-Marc Dijcks, Frank van der Laar en Sepp Grotenhuis. 

Onderstaande link toont een deel van het concert in Wilp op 10-03-2019.

https://www.youtube.com/watch?v=ijb84woldks


Trio Animando (Fotograaf: Wijbranda Holterman)
Trio Animando (Fotograaf: Wijbranda Holterman)
Trio Animando (Fotograaf: Wijbranda Holterman)
Trio Animando (Fotograaf: Wijbranda Holterman)
Concert Wilp, 10-03-2019 (Fotograaf: Pieter Leeflang)
Concert Wilp, 10-03-2019 (Fotograaf: Pieter Leeflang)